Кога талентот, желбите и делата ќе се спојат

Младата уметница Моника Ризовска ја одржа и својата втора самостојна изложба насловена како “The morning after”, а Srekja.mk беше сведок на одлична дружба исполнета со многу топлина, ведрина и автентичност. Ризовска е енергична девојка, полна со ентузијазам, желба и идеи за нешто ново и поинакво и токму тие карактерни црти ги наслика и на своите…

Details

Review: The Tiger painting

“With neutral colors used for the background and furniture… I needed something to breathe life and add some color splash in my living/dining area I opted for my favorite animal as it shows some of my own characteristics. Knowing Monika and her previous work … I was confident she can deliver what i wanted: vivid, lively…

Details