Exploring Lombok, Nusa Penida and Bali

Основни факти за патувањето: Индонезија (Ломбок, Нуса Пенида и Бали)   Малку повеќе доцнам со постов, ама одговара совршено за тие што ќе се одлучат да одат во Индонезија периодов, па.. Период: 28.02-21.03.2017 (вон сезона се можни почести врнежи па препорачлива сезона е од Мај – Септември) Цена на целото патување по човек: 1400€ (со…

Details

КОГА ТАЛЕНТОТ, ЖЕЛБИТЕ И ДЕЛАТА ЌЕ СЕ СПОЈАТ

Младата уметница Моника Ризовска ја одржа и својата втора самостојна изложба насловена како “The morning after”, а Srekja.mk беше сведок на одлична дружба исполнета со многу топлина, ведрина и автентичност. Ризовска е енергична девојка, полна со ентузијазам, желба и идеи за нешто ново и поинакво и токму тие карактерни црти ги наслика и на своите…

Details

“The Morning After”, second solo exhibition of Monika Rizovska

[THE MORNING AFTER] е втора самостојна изложба на Моника Ризовска и повик за дружба со уметност исполнета со многу топлина, ведрина, автентичност и љубов.

Оваа изложба ќе биде полна со изненадувања, приказни и ситни слатки елементи за успомен.

Се гледаме,

Моника

 

 

Интервју: Моника Ризовска, прва самостојна изложба- “Пауза“

Вечерва со почеток во 21 часот во рамките на настанот  “Ќе дојдеш ли на Рандеву? Vol 2.“  младата уметница Моника Ризовска ќе ја одржи својата прва самостојна изложба насловена како „Пауза. “ Енергична девојка, полна со ентузијазам, желба и идеја за промена. Денеска разговараме со неа на оваа тема. Моника твојата колекција, а и името…

Details

Invitation – Pause Exhibition

Pause is the first solo exhibition by Monika Rizovska, where she will present the development of her art through the past years and the phases she has been through. Visit the exhibition on Thursday, November 12th, at 20:30h at the MKC Club Restaurant in Skopje. She has been holding various workshops for mix media techniques…

Details