Интервју: Моника Ризовска, прва самостојна изложба- “Пауза“

Вечерва со почеток во 21 часот во рамките на настанот  “Ќе дојдеш ли на Рандеву? Vol 2.“  младата уметница Моника Ризовска ќе ја одржи својата прва самостојна изложба насловена како „Пауза. “ Енергична девојка, полна со ентузијазам, желба и идеја за промена. Денеска разговараме со неа на оваа тема. Моника твојата колекција, а и името…

Details

Invitation – Pause Exhibition

Pause is the first solo exhibition by Monika Rizovska, where she will present the development of her art through the past years and the phases she has been through. Visit the exhibition on Thursday, November 12th, at 20:30h at the MKC Club Restaurant in Skopje. She has been holding various workshops for mix media techniques…

Details